Kapusta kwaszona z grzybami

Kapusta kwaszona z grzybami

900 g

Po zasmażeniu gości u wielu Polaków na wigilijnym stole. Można ją również wykorzystać jako farsz do tradycyjnych pierogów lub krokietów. Aromat grzybów w połączeniu z kapustą przywoła wspomnienia i nada wyjątkowości każdemu posiłkowi.

  • Masa netto: 900 g
  • Masa netto kapusty bez zalewy: 540 g
  • Ilość w zgrzewce: 8 szt.
  • Ilość na warstwie: 96 szt.

    Składniki: Kapusta kiszona 57%, grzyby leśne 2,8 %, sól. Produkt może zawierać gorczycę, seler, gluten które są używane w zakładzie.

    Wartość odżywcza w 100 g produktu :

    Wartość energetyczna : 79 KJ/ 19 Kcal

    Tłuszcz: 0,2 g

    w tym KT nasycone: 0,0 g

    Węglowodany: 1,6 g

    w tym cukry: 0,1g

    Białko: 1,5 g

    Błonnik 2,1g

    Sól: 1,6 g

    Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze otoczenia.

    Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 godzin

    Produkt pasteryzowany.

Wydrukuj Powrót do indeksu