Dlaczego warto dostarczać pracownikom posiłki regeneracyjne?
W niektórych zawodach obowiązkiem pracodawcy jest zapewnienie produktów żywnościowych, które pozwolą uzupełnić wydatek energetyczny. Jest to ważne nie tylko z powodu tego, że warto dostarczać pracownikom posiłki regeneracyjne, by podnieść ich wydajność. Jest to również obowiązek regulowany przepisami prawa. Kwestię tę określa art. 232 Kodeksu pracy, według którego pracodawca zobowiązany jest do zapewniania posiłków i napojów osobom zatrudnionym w szczególnie uciążliwych warunkach, jeżeli jest to niezbędne ze względów profilaktycznych. Omawiamy szerzej to zagadnienie w poniższym artykule – zapraszamy do poznania szczegółów na temat korzyści wynikających z dostępu do pełnowartościowych dań regeneracyjnych!
Dlaczego posiłki profilaktyczne w miejscu pracy są ważne?
Uzupełnienie wydatku energetycznego ponoszonego ze względu na wykonywanie pracy w określonym środowisku może przynieść liczne zalety. Przede wszystkim pozytywnie wpłynie na wydajność pracowników. Wysiłek fizyczny w warunkach uwzględniających niskie temperatury powoduje, że konieczne jest uzupełnienie utraconych kalorii. Dlatego warto dostarczać posiłki regeneracyjne. Nie tylko zaspokoją głód, co wpłynie na lepsze samopoczucie, ale też uzupełnią poniesiony wydatek energetyczny. Przełoży się to na poprawę efektywności podczas wykonywania obowiązków w szczególnie uciążliwych warunkach.
Posiłki regeneracyjne dla pracowników można kupić, korzystając z oferty polskiego producenta dań gotowych w słoikach - Frykas Kościan. Zachęcamy do sprawdzenia informacji na stronie internetowej oraz składania zamówień na pożywne i smaczne potrawy w różnych wariantach.